Isolatie is een goede keuze als je wilt besparen op de energierekening en het comfort in de woning wilt verhogen. De kosten op de energierekening van gas zijn voor 80% afkomstig van het verwarmen van de woning, dat is dus een behoorlijk percentage en daar valt dan ook met de juiste aanpassingen en maatregelen flink op te besparen.

De meeste woningen in Nederland zijn niet of onvoldoende geïsoleerd en dat is een gemiste kans. Woningen zonder degelijke isolatie verliezen namelijk 40% van de gestookte warmte door het dak, muren of zelfs de vloer.

Gelukkig is het mogelijk dit energieslurpende probleem op te lossen. Bij bestaande bouw is het mogelijk gedeelten te na- isoleren, hierdoor geniet je net als een nieuwbouw woning van alle voordelen die isolatie met zich meebrengt.

Heb je in de winter bijvoorbeeld altijd koude voeten in huis en draag je daarom graag iets aan je voeten ? Vloerisolatie is dé oplossing! Vloerisolatie wordt aangebracht tegen de onderzijde van de begane grondvloer en daarom is er in de woning zelf niets van deze maatregel te zien, maar de resultaten zijn enorm.  Vloerisolatie zorgt voor een warmere begane grond vloer, in sommige scheelt het 3 tot 4 graden. Ook zorgt deze isolatiemaatregel ervoor dat het vocht vanuit de kruipruimte de woning minder snel intrekt.

Is de woning in de zomer warm maar in de winter juist erg koud ? Dan is spouwmuurisolatie een goede eerste stap om te kunnen genieten van een comfortabelere woning. De grote voordelen aan spouwmuurisolatie is niet alleen de prijs maar ook zeker dat je er het hele jaar van kunt genieten. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat er geen schimmel en of vochtplekken kunnen ontstaan op de binnenmuren daarnaast verhoogt het, het leefcomfort in de woning en zorgt het voor een flinke besparing op de energierekening.

Heb je vragen over isolatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning ? Neem dan contact op met de isolatie specialisten van SCHOTGROEP Isolatie voor een inspectie en een vrijblijvende offerte.